Marraskuu, 2021

La20Mar16:00LETTI, ESITYS MONISTA TAVOISTA OLLALasten Lauantai16:00 Tapahtumat:Lapset,TeatteriKieli/Språk:Suomi Event Tagslastenlauantai,Letti,Lilla Villan,sipoo,teatteri

Tapahtuman tiedot

LETTI
Esitys monista tavoista olla

Lasten Lauantai 20.11.
klo 13 (ruotsiksi)
klo 16 (suomeksi)

Liput: 25/20/12€
liput@lillavillan.fi


”Sinä olet hyvä juuri noin.”

Lilla Villan tuo jälleen näyttämölle uuden, lapsille ja heidän aikuisilleen kirjoitetun nykynäytelmän.

Lea-palkittu näytelmäkirjailija Paula Salminen on tällä kertaa lähtenyt liikkeelle sukupuolesta ja päätynyt tutkimuksissaan identiteettien, fantasian ja luovuuden teemoja villisti, ihmetyttävästi ja hiukan pelottavastikin pyörittävään, sadunomaiseen maailmaan, jossa hiukset kasvavat ja kasvavat, kielloista huolimatta.

Näytelmän keskiössä on Letti, lapsi, jolla on ilmiömäisen pitkät hiukset. Letti ja hänen äitinsä kulkevat paikasta toiseen etsien sitä omaansa; ystävällistä ja turvallista ympäristöä, jossa kukaan ei määritä eikä määrää.

Äiti ja Letti saapuvat hylättyyn, tyhjien telttojen muodostamaan kylään, jonka varjoista heitä lähestyy kylän ainoa asukas, eläköitynyt parturi-kampaaja Saxell. Letin suurin haave on löytää oikea ystävä, saada kutsua tämä yökylään ja sopia, kumpi nukkuu ylä-, kumpi alasängyssä.

Täytyykö ystävän löytääkseen muuttua? Täytyykö leikata valtoimenaan kasvava tukkansa? Täytyykö hyväksytyksi tullakseen olla joku muu kuin on? Miltä tuntuu olla yksin? Kenelle voin ja haluan kertoa salaisuuteni? Kuka kertoo omansa minulle? Miltä tuntuu olla erilainen? Millaisin tavoin ihmiset voivat olla erilaisia? Onko erilaisuus valinta? Onko minun pakko saada tietää kaikki? Onko uteliaisuus paha asia? Miten kunnioittaa toisen rajoja ja miten pitää omansa? Miltä tuntuu olla joku muu? Miltä tuntuu olla toinen? Mitä, jos kaikki uskaltaisivat haaveilla?


Lavalla: Marielle Eklund-Vasama, Hanna Raita-aho ja Tuukka Vasama

Paula Salminen, käsikirjoitus
Salla Leino, ohjaus
Lotta Esko, lavastus & puvustus
Ville Virtanen, video- ja valosuunnittelu
Petter Korkman, äänisuunnittelu
Valto Kuuluvainen, tekstin dramaturgi
Anna Simberg, käännös ruotsiksi

Reetta Myyrä, draamapedagogi
Ellu Öhman, draamapedagogi
Monja Takalo, maskeeraaja
Jutta Takalo, maskeeraaja
Jere Kolehmainen, tekninen tuottaja
Laura Karén, tuottaja