Marraskuu, 2020

La07Mar(Mar 7)14:00Ke25(Mar 25)12:00LETTI, ESITYS MONISTA TAVOISTA OLLALilla Villan14:00 - 12:00 (25) Tapahtumat:Lapset,TeatteriKieli/Språk:Suomi Event TagsLetti,Lilla Villan

Tapahtuman tiedot

LETTI

ESITYS MONISTA TAVOISTA OLLA


”Jokainen ihminen on kuilu. Pyörryttää kun sinne katsoo.” Büchner: Woyceck

Teatteri Lilla Villan tuo jälleen näyttämölle uuden, lapsille ja heidän aikuisilleen kirjoitetun nykynäytelmän.

”Sinä olet hyvä juuri noin.”

Lea-palkittu näytelmäkirjailija Paula Salminen on tällä kertaa lähtenyt liikkeelle sukupuolesta ja päätynyt tutkimuksissaan identiteettien, fantasian ja luovuuden teemoja villisti, ihmetyttävästi ja hiukan pelottavastikin pyörittävään, sadunomaiseen maailmaan, jossa hiukset kasvavat ja kasvavat, kielloista huolimatta.

”Miksi se on tuommoinen? Leikatkaa sen hiukset!”

Näytelmän keskiössä on Letti, lapsi, jolla on ilmiömäisen pitkät hiukset. Letti ja hänen äitinsä kulkevat paikasta toiseen etsien sitä omaansa; ystävällistä ja turvallista ympäristöä, jossa kukaan ei määritä eikä määrää.

Äiti ja Letti saapuvat hylättyyn, tyhjien telttojen muodostamaan kylään, jonka varjoista heitä lähestyy kylän ainoa asukas, eläköitynyt parturi-kampaaja Saxell. Letin suurin haave on löytää oikea ystävä, saada kutsua tämä yökylään ja sopia, kumpi nukkuu ylä-, kumpi alasängyssä.

Onko Saxell Letin uusi ystävä? Entä kuka itkee visusti suljetussa teltassa? Miksi se huutaa:

”Ei!”

Täytyykö ystävän löytääkseen muuttua? Täytyykö leikata valtoimenaan kasvava tukkansa? Täytyykö hyväksytyksi tullakseen olla joku muu kuin on? Miltä tuntuu olla yksin? Kenelle voin ja haluan kertoa salaisuuteni? Kuka kertoo omansa minulle? Miltä tuntuu olla erilainen? Millaisin tavoin ihmiset voivat olla erilaisia? Onko erilaisuus valinta? Onko minun pakko saada tietää kaikki? Onko uteliaisuus paha asia? Miten kunnioittaa toisen rajoja ja miten pitää omansa? Miltä tuntuu olla joku muu? Miltä tuntuu olla toinen? Mitä, jos kaikki uskaltaisivat haaveilla?

”Saako koskea?
Sinä saat.”

Esitys päästää lähelle. Yleisö astuu osaksi sen sadunomaista maailmaa, lohduttaa Lettiä ja yökyläilee tämän luona. Esitykseen liittyy työpajakokonaisuus, jossa valmistetut teokset ja jaetut ajatukset tulevat osaksi esitystä. Lopussa pääsemme kaikki yhdessä todistamaan Letin haaveen toteutumista, kun lajinsa ensimmäinen, ihmeellinen ja ainutlaatuinen Palmikkopääskynen syntyy.

”Sillä on asioita, joita me emme aivan ymmärrä, mutta jotka ovat silti täysin totta.”

Ensi-ilta suomeksi 7.11. klo 14
Ma 9.11. klo 10
Ti 10.11. klo 10
Ke 11.11. klo 10
Ma 16.11. klo 10
Ti 17.11. klo 10
Ke 18.11. klo 10
Pe 20.11. klo 19
Ma 23.11. klo 10
Ke 25.11. klo 10
MUUTOKSET MAHDOLLISIA
Liput: 25/20/12 €, liput@lillavillan.fi

Obs: Kolla föreställningar på svenska HÄR!

Paula Salminen, käsikirjoitus
Salla Leino, ohjaus
Lotta Esko, lavastus & puvustus
Ville Virtanen, video- ja valosuunnittelu
Petter Korkman, äänisuunnittelu 
Valto Kuuluvainen, tekstin dramaturgi 
Anna Simberg, käännös ruotsiksi
Laura Karén, tuottaja

Lavalla näyttelijät Marielle Eklund-Vasama, Hanna Raita-aho ja Tuukka Vasama