Maaliskuu, 2020

Su29Maalis16:00Konsertti siirretty: Reetta Haavisto ja Tuula HällströmFlyygelikonsertti16:00 Tapahtumat:Konsertti

Tapahtuman tiedot

HUOM: Konsertti siirretty: 13.9.2020

Pahoittelemme, 
Lilla Villan
**

Flyygelikonsertissa esiintyvät sopraano Reetta Haavisto ja pianisti Tuula Hällström

Konsertissa kuullaan mm. Ludwig van Beethovenin konserttiaarioita sekä liedejä. Konsertti juhlistaa Beethovenin 250-juhlavuotta.

Sopraano Reetta Haavisto on esiintynyt useiden orkestereiden solistina sekä eri oopperarooleissa. Menestystä Haavistolle on tullut erityisesti lied-musiikissa. Viimeksi lied-osaaminen on huomioitu 2015 kansainvälisissä Lions -laulukilpailuissa Gut Immling -oopperafestivaalilla Saksassa. Haavisto on esiintynyt useiden suomalaisten ja ulkomaisten orkesterien solistina mm. Bernin sinfoniaorkesteri, Kuopion Kaupunginorkesteri, Helsingin kaupunginorkesteri, Porin kaupunginorkesteri, Tromsøn kamariorkesteri, Bakun kaupunginoopperan orkesteri, Helsinki Sinfonietta.

Tammikuussa 2012 Haavisto debytoi Suomen Kansallisoopperassa Madama Cortesen roolissa G. Rossinin oopperassa Matka Reimsiin. Hänen oopperaroolejaan ovat mm. Norina, Liù, Donna Elvira ja Arabella. Keväällä häntä on mahdollista kuulla Richard Wagnerin Valkyyriassa Helmwigen roolissa Suomen Kansallisoopperan Ring -produktiossa.

Tuula Hällström on intohimoinen lied-pianisti. Voitettuaan Suomen ainoan lied-pianistikilpailun vuonna 1999 Hällström on konsertoinut aktiivisesti useiden eri laulajien kanssa – viimeisimmäksi muun muassa Tuuli Takalan, Kristian Lindroosin, Waltteri Torikan, Mari Palon, Essi Luttisen, Ville Rusasen, Mika Pohjosen ja Juho Punkerin kanssa.

Tuula on toiminut vakituisena pianistina sekä valtakunnallisissa Timo Mustakallio -laulukilpailussa, Lappeenrannan laulukilpailussa, Kangasniemen laulukilpailussa, Sibelius-laulukilpailussa että kansainvälisessä Mirjam Helin -laulukilpailussa.

Hällströmin laajaan repertuaariin mahtuu niin lied-kirjallisuuden keskeisimmät teokset kuin oopperamusiikkikin – operettia ja kevyempää musiikkia unohtamatta.

Tuula on myös julkaissut useita lied-levyjä. Edellinen levy, yhdessä Mari Palon ja Waltteri Torikan kanssa, ilmestyi toukokuussa 2019. Viimeisin levy on marraskuussa 2019 julkaistu Joululevy yhdessä Juho Punkerin kanssa. Suomen Kulttuurirahasto myönsi Tuulalle kolmivuotisen taiteilija-apurahan vuonna 2012 Mirjam Helinin -rahastosta.

Su 29.3. klo 16
20/15 €
liput[ät]lillavillan.fi