Maaliskuu, 2021

Pe19Maalis19:00PERUTTU Teija Niku & Tuulikki BartosikClub Lilla Villan19:00 Tapahtumat:Konsertti

Tapahtuman tiedot

Teija Niku ja Tuulikki Bartosik olivat mukana kansainvälisessä naishaitaristien Accordionesse-projektissa maineikkaalla Celtic Connections -festivaalilla Skotlannissa vuonna 2018. Club Lilla Villanin keikalla kaksikko esittää yhdessä poimintoja tämän keikan ohjelmistosta omien soolosettiensä lisäksi.

Teija Niku on haitaritaiteilija, jonka erityisosaamista ovat pohjoismainen ja balkanilainen kansanmusiikki. Nikua on luonnehdittu loistavan melodiatajun omaavaksi säveltäjäksi ja kekseliääksi sovittajaksi, jonka laulava ja teeskentelemätön soittotyyli nousee teknisen suorittamisen yläpuolelle. Teija Nikun kolmas sooloalbumi “Hetkessä” julkaistiin kesällä 2019. Levy on kokonaan Nikun itse säveltämä, sovittama ja äänittämä.

Tuulikki Bartosik on yksi Viron kansainvälisesti tunnetuimmista muusikoista. Harmonikkataiteilija ja säveltäjä Bartosikin välitön ja improvisoiva esiintyminen vakuuttaa yhtä hyvin sinfoniaorkesterin solistina kuin intiimissä soolokonsertissa. Hänen musiikkinsa on kevyttä, kekseliästä ja raikasta, uutta musiikkia vanhoista skandinaavisista ja ugrilaisista aineksista. Inspiraationsa Bartosik ammentaa juuriltaan Etelä-Viron Võrumaalta, mutta yhteistyöprojektit kuljettavat häntä ympäri maailmaa.

19.3. klo 19
liput (at) lillavillan.fi