VARFÖR LER DU, MONSTER?
Den populära utställningen återvänder!
1.6-26.6.2020
Läs mera!
KÄTKÖ
Anna Uschanov
1.6-26.6.2020
Läs mera!
FLÄTAN
Lilla Villan
19.9-1.10.2020
Läs mera!
LETTI
Lilla Villan
7.11.-25.11.2020
Tutustu!

CORONA-INFO 6.5.2020

Bästa besökare,

Coronavirusepidemins spridning har avstannat i Finland tack vare restriktionerna och den förbättrade allmänna hygienen. Målsättningen är att med hjälp av hybridstrategin effektivt bromsa epidemin på ett sätt som i så liten utsträckning som möjligt medför negativa konsekvenser för människor, företag, samhället och tillgodoseendet av de grundläggande fri- och rättigheterna.

Från och med den 1 juni får följande offentliga lokaler öppna: bland annat statliga och kommunala museer, teatrar, Nationaloperan, kulturhus, bibliotek och fritidslokaler. Lilla Villan öppnas 1.6 med två utställningar: Anna Uschanovs Kätkö i Lilla Salen och Varför ler du, Monster på vinden må-fre kl. 10-15 fram till 26.6. Lilla Villan är på sommarlov 27.6–2.8. Trevlig sommar!

Restauranger och kaféer får successivt öppna från och med den 1 juni 2020, förutsatt att effekterna av de restriktionslättnader som görs nu och en senare allmän epidemiologisk lägesbedömning stöder beslutet. Café Lilla Villan öppnas igen 2.6 kl. 11-16, lunch serveras tis-fre kl. 11-14. Välkommen!

****

LILLA VILLAN
ETT KULTURHUS FÖR HELA FAMILJEN

Lilla Villan är ett tvåspråkigt kulturhus och gemensamt vardagsrum i Sibbo i Östra Nyland. 

Huset erbjuder program för alla åldrar med allt från levande musik, teater, konstutställningar, verkstäder och hobbyverksamhet till kulinariska smakupplevelser på Café Lilla Villan.

Den stämningsfulla och vackra villan är också ett fantastiskt utrymme för fester, möten och evenemang.

Välkommen att bekanta dig med verksamheten!

KONSTFOSTRAN

Lilla Villan var med och grundade Förbundet för barnkulturcenter i Finland 2015 och har varit medlem sedan dess.

Lilla Villan koordinerar projektet Konsttestarna för Förbundet för barnkulturcenter i Finland i Nyland 2017-2020. Projektet finansieras av Suomen kulttuurirahasto och Svenska Kulturfonden.

Konstprojektet 3×2, utvecklat av Lilla Villan, lanserades 2017 i samarbete med Sibbo utbildningstjänster. Det andra spetsprojektet var projektet Levoton luokka / Utelias luokka, som fick finansiering från Undervisnings- och kulturministeriet. Genom dessa projekt är Lilla Villan aktivt involverad i utvecklingen av den kommunala planen för kulturfostran i Sibbo.

Sagt om Lilla Villan!

”Proffsiga musiker med spelglädje skapade intim jazzklubbsstämning. Nicke Lignell och Greta Lignell bjöd en skön konsert tillsammans med Tessa Virta Orkester.”
– Åsa Nyman, Östnyland –

Dessutom är Paula Salminens text itelligent och humoristisk. Spessun och tavisar kan ses som ett slags till ett skolsystem där barn oavsett specialbehov integreras i vanliga klasser, men också till ett samhälle som tar hand om alla sina medborgare.”   
– Isabella Rothberg, HBL –