top of page

Projektet Historiernas kraft samlar in berättelser och viktig kulturhistoria om Sibbo

Nu finns det tid att berätta historier!


Min avlidne far var en älskvärd berättare. Han kunde skapa en bra historia av exempelvis en diskussion han haft i kassakön och skämtade om vart och vartannat. Naturligtvis fanns det även ämnen som inte han heller kunde prata om. Min pappa hade som barn kommit som flykting från Karelen, vilket satte sina spår i honom.


Det har nu gått några decennier sedan han dog och jag märker av en lucka i min egen historia som inte har blivit omtalad eller nedskriven. Jag tycker att det är viktigt att lyssna på och dela historier med människor som är här och som vill berätta om det liv de levt, de utmaningar och glädjeämnen som det medfört.


Jag har haft möjligheten att arbeta som konstpedagog på Lilla Villan på olika sätt med barn och ungdomar, men nu känner jag att det är fint att få dela historier med äldre människor. Vårt projekt Historiernas kraft - möten kring berättelser, som startade i september, ger också unga och äldre möjlighet att tillsammans ta en stund för att reflektera över sina liv, minnen och drömmar.


Dessa viktiga berättelser delas på Lilla Villans berättarcaféer och kan också fungera som inspiration för andra konstformer. Jag ser fram emot att se vilken typ av dikt eller sång du kan skapa om din barndom i Sibbo eller om viktiga vändpunkter i ditt liv. Eller hur man kan förvandla ingredienserna till ett bra liv till bildkonst?


Varje människa har viktiga berättelser i sin ryggsäck. Det finns berättelser om glädje och sorg, om längtan och passion. Jag vill gärna höra dem också. Vilken historia skulle du vilja berätta? - Reetta Myyrä, projektets koordinator



Projektet Historiernas kraft samlar in berättelser och viktig kulturhistoria om Sibbo. Projektet fokuserar vi på att utveckla möten mellan ungdomar och seniorer. Målet är att stärka den lokala identiteten genom berättelser och att erbjuda aktiviteter som stöder välbefinnande för äldre personer. Projektet pågår från hösten 2024 till augusti 2026 och avslutas med en berättarfestival där vi firar berättelsernas kraft!


Välkommen med

Ta kontakt:

Kommentare


bottom of page