Hela familjens Lilla Villan

Kuvassa Lilla Villanin toiminnanjohtaja Petri Pöyhönen hymyilee

När vi planerar höstens program, är det många saker som vi tar i beaktande. Är den här konserten sådan, att den lockar människor att komma till Lilla Villan? Har vi råd att betala föreställningsarvoden till dem som uppträder? Passar de föreställningar vi valt till höstens tema?

Nästa år fyller föreningen för Lilla Villans vänner 10 år. Tiden har flugit iväg. Många drömmar har förverkligats och många kommer att förverkligas i framtiden. Speciellt stolt är jag över att vi har klarat av många utmaningar och att vi äntligen har ett eget kulturhus där alla är välkomna och var vi kan ordna konserter, teaterföreställningar, utställningar, njuta av god mat, fira bröllop, hålla seminarier, möten, gå på musik- och danslektioner eller spela boccia. Lilla Villan är ett kulturhus för hela familjen.

Jag vill lyfta fram några av pärlorna ur höstens program. Som bäst håller utställningen Varför ler du, monster? på att byggas uppe på vinden. Fram till slutet av maj kommer installationen att fylla Lilla Villans vind med historier, sagor och berättande. Vi vill genom sagofigurer skapa ett rum på vinden, där berättelser, teaterföreställningar och diskussioner låter besökaren stanna upp, lyssna och möta sina känslor.

Jag väntar också ivrigt på höstens konserter. Eftersom jag älskar julen, kan jag knappt vänta på Juurakko-ensemblens Vinterkonsert, eller på Rosinantes franska barockkonsert, Minna Nybergs och Bengt Ahlfors konsert Visor för full hals och på Clara Schumanns 200-års jubileumskonsert Min röst, en kvinnas röst.

Än en gång bjuds det på en mångkonstnärlig dukning som fyller varje hörn och vrå av Lilla Villan. Jag är oändligt tacksam till konstnärerna, som skapar de fantastiska konstupplevelser jag får njuta av på min arbetsplats hela hösten. För att inte tala om de läckra smakupplevelser, som Eevi och Lari trollar fram från tisdag till fredag varje vecka. Välkommen att njuta av det mångsidiga och läckra programmet!

Petri Pöyhönen, verksamhetsledare