Koko perheen Lilla Villan

Kuvassa Lilla Villanin toiminnanjohtaja Petri Pöyhönen hymyilee

Syksyn ohjelmaa kasatessa, joutuu ottamaan huomioon monta eri asiaa. Onko tämä konsertti sellainen, joka saa ihmiset liikkeelle ja tulemaan Lilla Villaniin? Onko meillä varaa maksaa esiintyjille heidän toiveidensa mukaiset esiintymiskorvaukset? Soveltuuko juuri valitut esitykset tämän syksyn teemaan?

Ensi vuonna Lilla Villanin ystävät ry niminen yhdistys täyttää 10 vuotta. Aika on mennyt siivillä. Paljon unelmia on toteutettu ja monia haaveita toteutetaan tulevaisuudessa. Erityisen ylpeä olen siitä, että olemme kyenneet ratkaisemaan monia haasteita ja meillä on vihdoinkin oma, kaikkien yhteinen kulttuuritalo, jossa voidaan toteuttaa konsertteja, teatteriesityksiä, näyttelyitä, syödä laadukasta ruokaa, viettää häitä, seminaareja, kokouksia, käydä soitto- ja tanssitunneilla tai pelata bocciaa. Lilla Villan on koko perheen yhteinen kulttuuritalo.

Syksyn ohjelmasta haluan nostaa muutamia helmiä. Paraikaa vintille pystytetään Miksi mörkö hymyilee? -näyttelyä. Lilla Villanin vintti tulee olemaan toukokuun loppuun asti tilataideteos, jonka keskiössä ovat tarinat, sadut ja tarinankerronta. Haluamme luoda satuhahmoista vintille tilan, jossa tarinoiden, teatteriesitysten ja keskustelujen kautta kukin kävijä voi pysähtyä, kuunnella ja kohdata tunteita.

Odotan innolla myös syksyn konsertteja. Jouluihmisenä en malta odottaa Juurakko -yhtyeen Talvikonserttia, Rosinanten ranskalaisen barokkimusiikin konserttia, Minna Nybergin ja Bengt Ahlforsin Visor för full hals -konserttia tai Clara Schumannin Minun ääneni, naisen ääni -200-vuotisjuhlakonserttia.

Luvassa on siis jälleen kerran monitaiteellinen kattaus pitkin poikin Lilla Villania. Olen suunnattoman kiitollinen kaikille taiteilijoille, jotka luovat upeita taide-elämyksiä, joista saan nauttia työpaikallani koko tämän syksyn. Puhumattakaan maukkaista ruokaelämyksiä, joita Eevi ja Lari meille loihtivat tiistaista perjantaihin. Tervetuloa nauttimaan monipuolisesta ja maukkasta ohjelmasta.

Petri Pöyhönen, toiminnanjohtaja