Lilla Villanin virtuaalit vinkit

Lilla Villan, Miksi mörkö hymyilee, Teija Sivula, Lohikäärmeprinsessa - foto Laura Karén

Elämme täysin poikkeuksellista aikaa. Kaikki lapsille suunnatut ohjelmat ovat Lilla Villanissa peruttu tältä keväältä. Koululaiset ovat etäopetuksessa ja päiväkodit pysyvät omissa tiloissaan. 

Haluamme kuitenkin tuoda kortemme kekoon ja tuoda tekemistä lapsille ja lasten kanssa oleville. Jotain on jo valmiina ja toivottavasti pian keksimme jotakin uutta…  

Vuonna 2018 teimme Lilla Villanin vintille näyttelyn, jossa juhlimme Topeliuksen 200v juhlavuotta. Näyttelyn aiheen inspiroimana syntyi myös virtuaalinen taidepolku Topeliuksen maailmaan. Anne Lihavainen ja Tiina Kolehmainen kertovat Topeliuksesta ja vinkkaavat sekä innostavat esineteatterin tekemiseen. 

Nythän on hyvää aikaa käydä tavaroita läpi ja löytää mielenkiintoisia esineitä. Aloittaa tarinan kertominen tai jopa kirjoittaminen. Miettiä miten tehdä erilaisia ääniefektejä tai vaikka säveltää musiikkia. Tulevasta teatteriesityksestä voisi piirtää, maalata tai askarrella julisteen.  Äiti tai isä voisi kuvata tulevan esityksen, jonka voisi lähettää vaikka isovanhemmille piristykseksi.

Miksi Mörkö hymyilee?-video esittelee Lilla Villanin uusimman kiertävän näyttelyn , joka on tietysti nyt kiertuepaussilla.  

Videolta voit löytää satukirjoista tuttuja hahmoja. Saat myös tietää miksi Mörkö hymyilee. 

Jos aikasi käy pitkäksi, voit lähettää Mörölle piirroksia ja viestejä. Millaiset unisukat sinä haluaisit? Oletko kenties keksinyt jonkun uuden jännittävän satuhahmon tai tarinan?

Jäämme Mörön kanssa odottelemaan postia.

Ystävällisin terveisin,

Lilla Villan

Topelius Lilla Villanin vintillä – Virtuaalinen Taidepolku 2018
Miksi mörkö hymyilee? -näyttelyn esittelyvideo (Lilla Villan)